Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Wie op zoek is naar een makkelijke oplossing om zonder installeren een filmpje te maken van wat er op je scherm gebeurt, zit bij Screencast-O-Matic.com aan het juiste adres. Zo kan je bijvoorbeeld bij computerproblemen tonen wat het probleem is, of aan anderen laten zien welke stappen ze kunnen volgen.

Surf naar Screencast-O-Matic. Links bovenaan klik je op CREATE. Nadat de website heeft getest of je Java aan boord hebt, ga je verder met START SCREENCASTOMATIC. Kies nu de gewenste resolutiegrootte bij CAPTURE SIZE en selecteer de geluidsingang bij AUDIO INPUT als je die hebt. Met de optie FOLLOW MOUSE kan je de plaats van de muis verduidelijken met een rood bolletje.

Bij ons werkte het systeem het beste op FULLSCREEN. Een resolutie op 1024×748 leverde wat problemen op met het opnamescherm dat te groot bleek, waardoor de RECORD-knop niet kon worden ingeduwd. Klik nu op GO. Afhankelijk van de resolutie die je hebt gekozen, zijn er verschillende opties.

Als je voor FULLSCREEN hebt gekozen, moet je nog op START CAPTURING! klikken. Open nu een nieuw venster of ga van start in je computer met wat je gefilmd wil zien. Klik op FINISHED als je klaar bent.

Heb je een lagere resolutie gekozen, dan verschijnt een zwart venster. Sleep het venster naar wat je precies wil filmen en klik op de rode record-knop. Als je klaar bent, klik je rechts in het zwarte venster op de X-knop.

Nu het opnemen voltooid is, heb je twee opties. Met UPLOAD SCREENCAST kan je, als je een gratis account hebt aangemaakt, het filmpje op internet bewaren zodat je de link aan familie en vrienden kan doorsturen.

Een andere optie is de opgenomen video exporteren naar je computer met behulp van EXPORT SCREENCAST (rechts onderaan). Zo bewaar je het bestand meteen op je computer.

Om de video nadien opnieuw te bekijken, heb je wel een internetverbinding nodig. De beelden worden immers gestreamd van op de Screencast-O-Matic-servers.