Samsung brengt drie digitale compactcamera’s uit met speciale functies aan boord. Zo kan je kiezen uit toestellen met ingebouwde wereldreisgids, mp3-functie of diverse media-afspeelmogelijkheden.

De Samsung L74 (€ 349), bijvoorbeeld, heeft een ingebouwde wereldreisgids aan boord. De gids geeft reistips en beknopte toeristische informatie over 2600 verschillende regio’s in dertig landen.
Aan boord vind je een beeldsensor met 7,2 megapixels, een 3,6x optische zoom en een 28mm groothoeklens om panoramabeelden te schieten. Het scherm van 3 inch is aanraakgevoelig voor gemakkelijke navigatie. De L74 heeft een uitzonderlijk grote interne opslagcapaciteit van maar liefst 450 MB. Overige functies zijn de geavanceerde trillingsreductie ASR, gezichtsherkenningsfunctie voor belichting en scherpstelling en een lichtgevoeligheid tot 1600 ISO. Met de functie ‘slimme opname’ maakt de camera een foto met trillingsreductie en een andere met flitser zodat je het resultaat kan vergelijken om te zien wat de beste kwaliteit oplevert. Daarnaast kan je video’s maken in SVGA-resolutie.

Bij De Samsung i7 (€399) draait het allemaal, letterlijk en figuurlijk, om het grote lcd-scherm met een grootte van 7,6cm diagonaal. Het kan namelijk 180 graden draaien en afhankelijk van naar welke kant je het scherm draait, heb je andere functies. In de 0° stand is het een mp3-speler. Draai je 90 graden verder dan verandert het in een multimediaspeler waarmee je video’s en webcontent kan bekijken. Nog een keer draaien en het toestel is klaar voor foto’s met 7,2 megapixels en video’s in SVGA-resolutie. Daarbij kan je inzoomen tot 3x. Verder herbergt de i7 alle functies van de L74 (wereldreisgids, 450 MB intern geheugen, ASR-antivibratiesysteem, gezichtsherkenning, touchscreen en 1600 ISO).

Het laatste toestel in deze reeks, de i70 (€349), concentreert zich net als de andere modellen op multimedia maar heeft ook bijzonder veel oog voor design. De roestvrij stalen behuizing met Victoriaanse patronen is verkrijgbaar in roze, goud, zilver en zwart. Net als de andere toestellen schiet je plaatjes en video met een 7,2-megapixelsensor en kan je voor het zoomwerk rekenen op een 3x optische zoom. Ook de trillingsreductie en gezichtsherkenning zijn present en de lichtgevoeligheid gaat hier tot 1000 ISO. Maar het toestel met 3 inch lcd-scherm biedt meer mogelijkheden dan alleen fotograferen. Met de i70 heb je namelijk ook een multimedia- en mp3-speler, text viewer, geluidsrecorder en draagbare schijf in handen.

Deze drie toestellen zijn verkrijgbaar in je multimediazaak voor € 349 (L74 en i70) en € 399 (i7). Voor meer informatie kan je terecht op de website van Samsung.

External links

Samsung