Wie een degelijk toestel wil dat bestand is tegen regenbuien en nattigheid, zit bij de µ 780 (spreek uit als ‘mju’) aan het juiste adres. Het fototoestel schiet plaatjes met een 7,1-megapixelsensor en komt in een fraaie zwarte of zilverkleurige behuizing.

Als we kijken wat de µ 780 aan mogelijkheden biedt, is de µ 780 de kleine broer van de µ 770 SW, waar je overigens wel een duik mee in het water kan maken. Heb je geen nood aan onderwatertoestanden en maak je je eerder zorgen om het weer, dan is de µ 780 je ding.

Een nieuwe functie is schaduwaanpassing. Deze technologie optimaliseert de belichting van scènes met veel schaduw of donkere delen en past automatisch de belichtingsinstellingen aan. Voor het inzoomen op details heb je de beschikking over een 5x optische zoomlens. Om slechte ‘bewogen’ foto’s te voorkomen, kan je rekenen op een dubbele beeldstabilisatiefunctie.

Naast een intern geheugen van 15 MB beschikt de µ 780 ook over een geheugenslot voor xD-Picture Cards. Verder is BrightCapture ook in dit toestel voorzien, net als in de meeste Olympus-toestellen. BrightCapture moet het mogelijk maken om scherpe en heldere foto’s te maken bij weinig licht.

Kortom, de µ 780 is een standaard fototoestel voor de amateurfotograaf die graag onder alle weeromstandigheden fotografeert. Nu te koop voor 369 euro.

External links

Olympus