Sta je op de rand van een zenuwinzinking omdat je telkens moet bevestigen met 'doorgaan' als je een programma opent? Het is niet echt aan te raden, maar je kan dit veiligheidsmechanisme uitschakelen als het je stoort.

Sta je op de rand van een zenuwinzinking omdat je telkens moet bevestigen met ‘doorgaan’ als je een programma opent? Het is niet echt aan te raden, maar je kan dit veiligheidsmechanisme uitschakelen als het je stoort.

Het expliciete bevestigen moet ervoor zorgen dat programma’s niet zonder je toestemming starten, om je zo te beschermen tegen mogelijke virussen en malware. Ben je er echter rotsvast van overtuigd dat je niets kan overkomen en ben je al dat bevestigen beu? De volgende stappen helpen je op weg.

Ga naar START en klik op CONFIGURATIESCHERM. Klik nu rechts bovenaan op GEBRUIKERSACCOUNTS EN OUDERLIJK TOEZICHT. Nogmaals klikken op de titel GEBRUIKERSACCOUNTS en vervolgens GEBRUIKERSACCOUNTBEHEER in- of uitschakelen. Bevestig met DOORGAAN en deselecteer vervolgens ‘Gebruik Gebruikersaccountbeheer (UAC) om uw computer beter te beveiligen’. Klik op OK, bewaar alle bestanden op en kies NU OPNIEUW OPSTARTEN.

Je zal merken dat Vista nadien een beveiligingswaarschuwing geeft. Wil je die meldingen niet, dan dubbelklik je rechts onderaan op het rode schildje met kruis erdoor. In het venster van het beveiligingscentrum klik je nu links op WAARSCHUWINGEN VAN BEVEILIGINGSCENTRUM WIJZIGEN. Nu kan je kiezen voor GEEN MELDING WEERGEVEN, al dan niet zonder pictogram. Bevestig met OK.

Maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!