Strikt genomen is Snarfer een programma om rss-feeds te verwerken. Maar de extra functies maken het een ideale kennismaking voor wie nog nooit met rss heeft gewerkt.

Strikt genomen is Snarfer een programma om rss-feeds te verwerken. Maar de extra functies maken het een ideale kennismaking voor wie nog nooit met rss heeft gewerkt. Versie 0.8.3 is nu eindelijk volledig compatibel met Windows Vista. Er zijn ook wat kleinere aanpassingen. Snarfer herkent nu ook rss-stromen met een Europese tijdszone en met media-extensies die verwijzen naar iTunes.

Volgens de makers is een ‘snarfer’ een nieuw wezentje dat een stroom aan informatie consumeert en opslaat voor zijn gebruikers. Toegegeven, het creatuur ziet er leuk uit, maar dat maakt Snarfer nog geen goede rss-lezer.

[download_file]
Toch is Snarfer erg gebruiksvriendelijk en bevat het tientallen voorgeprogrammeerde kanalen over alles wat je maar kan bedenken. Zo moet je niet eerst het internet afschuimen op zoek naar interessante sites met feeds. Je hoeft slechts je favoriete onderwerpen aan te vinken en je bent klaar. Als je dat wil, volgt Snarfer ook blogs op de voet.

Ben je geabonneerd op erg veel kanalen, dan kan je met behulp van sleutelwoorden snel alle artikels over een bepaald onderwerp terugvinden. Met dezelfde zoekfunctie kan je op zoek gaan naar producten op eBay of het internet scannen op interessante nieuwskoppen. Zo vind je nog meer resultaten dan via je gewone feeds.

Om Snarfer een Nederlandstalige interface te geven, moet je het bestand nl.snarfer downloaden en installeren. Daarna selecteer je onder ‘View’ de gewenste taal bij ‘Languages’.

Windows 2000/2003/XP/Vista

Met een bijdrage van Kenny Weytens

External links

Snarfware LLC