Het gaat er hard aan toe in de videowereld als het over de nieuwe opvolger van de dvd gaat. HD-DVD startte het jaar goed maar nu slaat Blu-ray terug met de verkoopscijfers van zijn schijfjes.

De twee belangrijkste spelers die op het nalatenschap van de dvd-standaard azen, zijn Blu-ray en HD-DVD. Maar het is nog altijd niet duidelijk welke technologie het zal halen. Of toch? Blu-ray is er namelijk als eerste in geslaagd om meer dan een miljoen schijfjes te verkopen. Dat cijfer werd binnen het jaar gehaald.

Volgens de verkoopcijfers die Home Media Research eerder deze week publiceerde, is Blu-ray goed voor zeventig procent van de verkochte high-definition films gedurende het eerste deel van 2007.

Zeven van de acht grote Hollywood-filmstudio’s gebruiken steeds vaker Blu-ray om hun films uit te brengen, en dat heeft ongetwijfeld een invloed op de verkoopcijfers.

Maar de strijd tussen Blu-ray en HD-DVD is nog niet gestreden. Uit cijfers van onderzoeksbureau GfK bleek dat HD-DVD-toestellen in de eerste maand van 2007 goed waren voor een marktaandeel van vijfentachtig procent in Europa. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

External links

Blu-ray

External links

HD-DVD