De online encyclopedie Wikipedia gaat van start met een basisversie op cd voor gebruikers die geen of beperkte toegang tot internet hebben. Martin Walker, een Amerikaanse academicus heeft zo’n tweeduizend artikels geselecteerd uit de Engelstalige Wikipedia.

Op het eerste zicht is het een beetje gek dat een voor offline gebruik bedoelde cd online kan gedownload worden. Het kan mischien handig zijn als je meerdere computers hebt waarvan er enkele zijn waarmee je niet op internet kan. Of je kan altijd een vriend zonder internet uit de nood helpen met de offline versie.

Eerder al begon de Duitse versie van Wikipedia met een gelijksoortig initiatief. Nu is het de beurt aan de Engelstalige editie. Martin Walker selecteerde de beste artikels uit Wikipedia op basis van relevantie en kwaliteit. Onderwerpen als aardrijkskunde, kunst, literatuur, wetenschap, geschiedenis en natuurwetenschappen komen aan bod.

Het is een proefproject dat op termijn zou opgevolgd worden door een dvd-uitgave. De cd kan gebruikt worden voor Windows, Mac en Linux. Je kan hem gratis downloaden of hem voor 14 euro met de post laten bezorgen.

External links

Wikipedia on dvd