Intensieve Office-gebruikers besparen tijd door niet telkens te moeten klikken om een menu volledig te zien.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Office-programma’s zoals Word en Excel tonen in hun menu’s alleen de meest gebruikte opdrachten. Als je alle menuopdrachten wil zien, moet je eerst op de pijltjes onderaan het menu klikken.

Dat is handig voor wie zijn scherm zo overzichtelijk mogelijk wil houden. Maar als je vaak naar die menu’s moet teruggrijpen, wordt een extra muisklik al snel vervelend. Om hier een mouw aan te passen, ga je naar het menu BEELD, WERKBALKEN, waar je vervolgens op AANPASSEN klikt. Op het tabblad OPTIES zet je een vinkje voor de optie ALTIJD VOLLEDIGE MENU’S WEERGEVEN.

Klik ten slotte op SLUITEN, en voortaan worden alle menu’s volledig geopend. Als gulden middenweg kan je op het tabblad OPTIES een vinkje zetten voor VOLLEDIGE MENU’S WEERGEVEN NA EEN KORTE VERTRAGING, waarbij het menu pas volledig openklapt als je je cursor boven de pijltjes onderaan het menu houdt.