Mijn negenjarige dochter zat al een tijdje op de community-site van Habbo.nl, maar nu is ze het slachtoffer geworden van een hacker. Ze is verbannen van die website wegens zogenaamde fraude. Het is niet leuk voor een negenjarige om te lezen dat ze misdadige feiten zou hebben gepleegd. De makers van de website blijven doof voor onze klachten. Wat kunnen we hier aan doen?

Anoniem (via mail)

Als je echt geen gehoor krijgt bij de mensen achter Habbo zelf, dan kan je een klacht indienen op een speciale website. Surfers die te maken krijgen met kinderporno, oplichtingspraktijken of racisme kunnen aangifte doen op de site van eCops.be.

Op dit officiële online meldpunt – een iniatief van de Federal Computer Crime Unit en de Federale Overheidsdienst Economie – hoef je je niet meer te bekommeren over wie er nu eigenlijk bevoegd is. eCops geeft jouw melding immers door aan de bevoegde dienst.

Het is vooral de bedoeling om online misdaad beter in kaart te brengen. Overigens vind je op eCops ook een boel informatie over onderwerpen zoals geldtransacties, kansspelen en oplichting. Een gewaarschuwd surfer, is er twee waard!

External links

eCops