FastStone Image Viewer is een programma om je fotocollectie te beheren. Je kan door afbeeldingen bladeren, ze converteren naar een ander bestandsformaat en er eenvoudige bewerkingen op uitvoeren. Zo kan je het formaat wijzigen, kleuren aanpassen, afbeeldingen roteren, rode ogen verwijderen, een watermerk aanbrengen en effecten toepassen.

Het programma heeft een fraai vormgegeven interface en werkt prettig. Wanneer je vanuit het programma een map met afbeeldingen opent, worden deze als miniatuurweergaven weergegeven. Klik je vervolgens op een afbeelding, dan wordt deze schermvullend geopend. Als je dan met de muis langs de randen van dit scherm gaat, krijg je de verschillende beeldbewerkingsmenu’s te zien.

[download_file]
FastStone Image Viewer ondersteunt alle belangrijk beeldformaten, waaronder BMP, PNG, JPEG, GIF, TIFF, ICO en WMF. De ingebouwde diashow biedt keuze uit meer dan zestig overgangseffecten, waarmee je zonder veel moeite een beeldige fotopresentatie in elkaar knutselt – inclusief achtergrondmuziek.

Een handige functie vinden wij ‘Download from memory card’, waarmee je met één handeling alle foto’s van een geheugenkaart afhaalt.

Versie 3.1 is compatibel gemaakt met Windows Vista. Maar er zijn ook een paar interessante functies toegevoegd. Nuttig is de mogelijkheid om beelden als PDF te bewaren, en je kan nu ook met één opdracht meerdere foto’s croppen. Ook de ondersteuning voor RAW-formaten is verder uitgebreid.

Windows 98/Me/2000/XP/Vista

External links

FastStone Soft