Door de voorkeuren van Google in te stellen, raak je snel verlost van siteresultaten die je toch niet kan lezen.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Google is een uitstekende zoekmachine, maar toch zijn er een aantal instellingen die je zou willen aanpassen. Zo vind je het bijvoorbeeld nogal nutteloos dat je tussen je zoekresultaten ook Japanse, Russische en Kroatische sites aantreft, maar toch wil je meer dan alleen maar Nederlandstalige pagina’s (wat je in de bovenbalk van Google kan aangeven).

Daarvoor klik je bovenaan in Google op het knopje VOORKEUREN. Hier kan je een viertal voorkeuren instellen, op voorwaarde dat je in je browser de cookies niet hebt uitgeschakeld. Zo kan je bijvoorbeeld ingeven dat Google 20, 30, 50 of 100 zoekresultaten per pagina laat zien (in plaats van de standaard 10), of dat het zoekresultaat in een apart venster weergegeven wordt.

Wij zijn vooral ge├»nteresseerd in de ZOEKTAAL. In plaats van WEBPAGINA’S ONGEACHT WELKE TAAL DOORZOEKEN vinken we ENKEL ZOEKEN IN DE GESELECTEERDE TAAL/TALEN aan, waarna we alleen die talen selecteren die we meester zijn. Nu nog op VOORKEUREN OPSLAAN klikken, en je floept automatisch terug naar je vorige pagina in Google.