Als ik tijdens het monteren van video's het voorbeeldvenster naar mijn tweede beeldscherm sleep, krijg ik de weergave van het videobeeld niet te zien! Welke instelling moet ik veranderen?Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.Ik maak als hobbyist geregeld videomontages met behulp van videobewerkingssoftware van Adobe. Onlangs schafte ik mij een tweede computerscherm aan. Maar als ik het videovoorbeeldvenster naar het tweede beeldscherm sleep, krijg ik de weergave van het videobeeld niet te zien! Welke instelling moet ik veranderen?

Wendy S.

br>
Mogelijk werd DirectX niet feilloos geïnstalleerd. Dat kan je nagaan via ALLE PROGRAMMA’S, BUREAU-ACCESSOIRES, SYSTEEMWERKSET, SYSTEEMINFO. Open hier het menu HULPPROGRAMMA’S en selecteer DIAGNOSTISCH HULPPROGRAMMA VOOR DIRECTX.

Kies het tabblad voor het bedoelde Beeldscherm (BEELDSCHERM 2 bijvoorbeeld) en druk (indien mogelijk) op de knop DIRECT3D TESTEN. Geeft dat problemen, dan lost een (her)installatie van DirectX het euvel wellicht op: je vindt de tool op www.microsoft.com/windows/directx/downloads.

Mogelijk moet je echter de video-hardwareversnelling een tandje lager zetten! Klik daarvoor met de rechtermuisknop op een lege plaats in je bureaublad en kies EIGENSCHAPPEN. Op het tabblad INSTELLINGEN selecteer je eerst het gewenste beeldscherm, waarna je op de knop GEAVANCEERD drukt.

Open het tabblad PROBLEEM OPLOSSEN – check eventueel ook de andere tabbladen – en verschuif de balk bij HARDWAREVERSNELLING stapsgewijs richting GEEN. Druk telkens op TOEPASSEN , en ga na of dat je probleem oplost (de kans is overigens vrij groot).

Je kan het (ook) proberen door op het tabblad INSTELLINGEN de kleurkwaliteit en/of de beeldschermresolutie iets te verlagen. Help dat evenmin, ga dan na of je wel het nieuwste stuurprogramma voor je videokaart gebruikt.

Dit kan je eventueel updaten vanuit het eigenschappenvenster van DEZE COMPUTER, en meer bepaald via de knop APPARAATBEHEER op het tabblad HARDWARE. Klik je beeldschermadapter aan en kies STUURPROGRAMMA BIJWERKEN.