Wij herinneren het ons alsof het gisteren was: wachten bij de radio, de cassetterecorder in de aanslag, tot dat fijne nummer weer eens gedraaid werd. Een druk op de record-knop en drie minuten later was het liedje van ons. Met een beetje geluk zelfs zonder de aan- of afkondiging van de dj erbij!

Met het Rip&Play mp3-stereosysteem van Hama komen die dagen van weleer terug. De cassettes zijn intussen vervangen door SD- of MMC-kaartjes of een usb-apparaat, maar het principe blijft hetzelfde.

De Rip&Play beperkt zich overigens niet tot radio, je kan ook heel eenvoudig nummers openemen van (al dan niet beveiligde) cd’s , geheugenkaartjes en draagbare mediaspelers.

Alle opgenomen muziek wordt opgeslagen in het mp3-formaat en naast cd’s en mp3’s kan het systeem ook wma-bestanden afspelen. Verder is de Rip&Play voorzien van een digitale klok, een wekkerfunctie, een sleep timer en een ingang voor je koptelefoon.

€ 169 is niet meteen een overdreven prijs voor een stereosysteem, al kan je nummers tegenwoordig heel wat makkelijker van het net plukken. Voer voor nostalgici, kortom.

External links

Hama