FoxyTunes is altijd een van onze favoriete browserplug-ins geweest. De nieuwe 1.9-versie verandert daar niets aan. Integendeel, de nieuwe link naar een pagina met alle informatie over de beluisterde artiest maakt ons meer dan ooit fan van het programma. FoxyTunes blijft compatibel met een ruime schare mediaspelers, van bekende namen als Windows Media Player en iTunes tot mindere goden zoals Sonique en TTplayer.

Na installatie van FoxyTunes verschijnt er onder de adresbalk van Internet Explorer een nieuwe rij icoontjes. Pientere geesten zullen meteen opmerken dat deze icoontjes overeenkomen met de typische functies van een mediaspeler. Handig, want nu kan je tijdens het surfen gemakkelijk een track vooruitspoelen of het volume aanpassen.

[download_file]
Het enige wat je de eerste keer dat je FoxyTunes gebruikt moet doen, is de koppeling naar je mediaspeler maken. De plug-in ondersteunt niet minder dan achttien exemplaren, waaronder uiteraard Winamp en Windows Media Player.

Naast de traditionele knoppen biedt FoxyTunes een ingebouwd zoekvenster om informatie over muziek te vinden, een pop-up met een beeld van de cd-hoes en een optie om de bedieningsicoontjes weg te klappen. Opgelet: om FoxyTunes te installeren moet je eerst alle vensters van Internet Explorer sluiten. Er is trouwens ook een (geavanceerdere) versie voor Firefox beschikbaar.

Totaal nieuw is de koppeling naar FoxyTunes Planet, een Web 2.0-gemeenschap die als vergaarbak dient voor alle content van een artiest. Tijdens het luisteren druk je daarvoor op het FoxyTunes Planet-icoon, waarna je in je browser links krijgt naar video’s op YouTube, luisteradvies ontvangt via Last.fm en zelfs de tekst van het beluisterde liedje opgediend krijgt. Links verschijnt er dan een kleine biografie. Je kan overigens gemakkelijk bepalen welke informatie u al dan niet wil zien.

Windows 2000/XP/Vista en IE 6/7

External links

FoxyTunes