Waarschijnlijk ontvang je regelmatig mailtjes met een heel kleine bijlage die een bestandsnaam heeft die op ‘vcf’ eindigt. Dat is een vCard, en die worden vooral in Outlook gebruikt, maar je kan ze ook bekijken met Outlook Express. De ontvanger van een vCard kan je adresgegevens met één klik toevoegen aan zijn of haar adresboek.

Eigenlijk kan je zelf geen vCard maken met Outlook Express, maar via een omweg kan dat wel. Maak eerst een nieuwe contactpersoon aan in je Outlook Express-adresboek: klik op EXTRA, ADRESBOEK en klik nu op NIEUW, NIEUWE CONTACTPERSOON. Vul de nodige gegevens over jezelf in en sluit het adresboek af. Klik nu op EXTRA, OPTIES en kies de tab OPSTELLEN. Onder VISITEKAARTJES vink je E-MAIL aan en selecteer je je eigen naam in de lijst. Klik daarna op OK.

Als je nu een nieuwe mail opstelt, zie je een icoontje van een visitekaartje naast de VAN-regel. Als je je visitekaartje niet aan elke mail wil toevoegen, kies dan INVOEGEN, VISITEKAARTJE bij de mailtjes waar je het kaartje wél aan wil toevoegen. En vergeet uiteraard ook de automatische toevoeging niet uit te schakelen.