Afgelopen vrijdag werd in Het Paleis in Antwerpen de eerste editie van de Bwards boven de doopvont gehouden: een verkiezing van de beste blogs van het afgelopen jaar, georganiseerd door bloggers zelf.

Het idee voor het evenement kwam er na onze eigen verkiezing van Blog van het Jaar – die oogstte immers heel wat (al dan niet terechte) kritiek in de Vlaamse blogosfeer. ‘Wat je zelf doet, doe je beter’ moet organisator en blogger Jeroen De Cock gedacht hebben, en hij lanceerde een tijdje geleden een oproep om je top 3 van blogs in te sturen.

Op vrijdag 23 maart werden de prijzen bekendgemaakt. Prijzén? Jawel, meervoud, want de blogs werden opgedeeld in verschillende categorieën. Gentblogt werd de beste groepsblog, de blog van Michel Vuijlsteke werd tot beste lifeblog gekroond, en de beste fotoblog werd Wannabes.

Netlash bleek de hoogste PageRank van bloggend Vlaanderen te hebben, de award voor beste blogkoekoek (bloggers die veel (en misschien zelfs hun beste) posts schrijven in de reacties van andere blogs) werd uitgereikt aan Appelogen, en Asfaltkonijn kreeg de prijs voor de hoogste uit de bwards-toptien zonder een hoofdprijs.

External links

Bwards

External links

Foto’s van de Bwards op Flickr