Filmjes op YouTube bekijken op een druk netwerk kan soms tegenvallen. Omdat er veel verkeer is, spelen video’s slecht af of haperen ze. Dit programma van SpeedBit belooft een oplossing door verschillende verbindingen in te zetten om video af te halen. De weergave is hierdoor vloeiend en zonder ongewenste pauzes.

De achterliggende technologie doet wat denken aan die gebruikt door downloadversnellers. En dat is geen toeval, want SpeedBit staat al langer bekend als maker van zo’n programma, Download Accelerator Plus. Om haperingen te vermijden, opent Video Accelerator simultaan meerdere verbindingen naar YouTube. In principe wordt de bekeken film dan sneller binnengehaald, wat de kans op haperingen minimaal maakt.

[download_file]
Maar uiteraard kan Video Accelerator niet sneller downloaden dan je internetverbinding toelaat. Verwacht dus geen mirakels op een traag netwerk, maar op een gewone thuislijn is er wel een verbetering merkbaar. Tijdens onze tests vonden wij de prestaties wisselvallig.

Het programma biedt ook meer dan een versnellingsfunctie. Video Accelerator biedt ook een snelmenu om te navigeren op YouTube, waarin onder meer de populairste video’s van het moment verschijnen.

Bij het installeren wordt een mailadres gevraagd. Dit is optioneel en er is geen enkele verplichting om je gegevens in te voeren. Overigens lijkt de huidige versie van Video Accelerator niet echt goed te werken met Windows Vista. Momenteel worden enkel YouTube en YouTube-filmpjes op sites van derden ondersteunt. Later volgen andere online televisiediensten.

Windows ME/2000/XP

External links

SpeedBit