Hoewel ArtRage Free Edition een gratis pakket is, biedt deze software heel wat voor beginnende en zelfs gevorderde tekenaars. Een mooie interface biedt snel toegang tot krachtige tools en tekenpennen. Ook is ArtRage compatibel met tekentabletten én tablet-pc’s. Kortom, een leuk programma, ook voor jongere gebruikers.

De makers van ArtRage kozen ervoor om hun programma niet uit te rusten met een interface geënt op grafische pakketten als Adobe Photoshop of Corel PaintShop. Hier dus geen zwevende en overvolle vensters, maar wel discrete controlepaneeltjes aan de rand van het scherm. Met een klik op een icoontje kan elk paneeltje wegschuiven of terug worden opgeroepen. Deze gebruiksvriendelijke aanpak zorgt ervoor dat je nooit echt het tekenen moet onderbreken om een of andere functie in een menu te gaan zoeken.

[download_file]
Aardig is dat je een beeld kan inladen dat over het tekenblad wordt geprojecteerd, zonder er deel van uit te maken. Zo kan je makkelijk een foto of een ingescande schets overtekenen. Er is ook een ruime keuze aan canvassoorten en tekengerief.

Deze gratis uitvoering van ArtRage biedt al heel wat voor de digitale kunstenaar. Op zich zijn er geen ernstige beperkingen, maar de betalende Full-versie beschikt wel over interessante extra’s, zoals vier nieuwe tekentools, metaalachtige verven en het gebruik van verschillende lagen. Een vergelijking tussen de functionaliteit van de gratis en betalende uitvoering vind je op deze pagina.

De link bij dit artikel brengt je naar pagina met de Windows- en Mac-uitvoeringen van ArtRage. Nieuw in 2.2 Free Edition is (voor Macs) de ondersteuning van zowel Intel- als PowerPC-processors, een beter zichtbare cursor voor precisiewerk en wat kleine cosmetische aanpassingen. Bovendien is er een aantal kleine bugs opgelost.

Windows 2000/XP/Vista of Mac OS X 10.3 en hoger

External links

Ambient Design