Ik heb een fotopresentatie gemaakt met PowerPoint. Die presentatie heb ik met de hulp van Nero op een dvd gebrand, maar als ik die dvd wil bekijken, geeft mijn dvd-speler een foutmelding (‘disc error’). Wat doe ik verkeerd?

Rudi Willaert

Misschien is het best om eerst een misverstand uit de wereld te helpen. Je kan in PowerPoint inderdaad een fotoshow maken, maar het programma is oorspronkelijk bedoeld om presentaties mee te geven.

PowerPoint bewaart je slideshow als een presentatie in een ppt-bestand. Maar deze bestanden kunnen dus niet door een dvd-speler gelezen worden.

Je kan enkele pistes volgen om je fotoshow alsnog in een juist formaat op dvd te krijgen.
Je PowerPoint-show importeren in een ander slideshow-programma is een eerste optie. Zo kan bijvoorbeeld het programma DVD Slideshow van ArcSoft ppt-presentaties invoegen en op een dvd-schijf branden. Deze tool kost zo’n 40 euro, maar je kan er wel een proefversie van binnenhalen.

Maar de eenvoudigste oplossing is je fotoshow opnieuw maken in een ander programma dan PowerPoint – een programma dat wel dvd-authoring biedt, zodat je de slideshow via je eigen dvd-speler kan bekijken. Zo heb je van Nero bijvoorbeeld het pakket PhotoShow Deluxe 4. Maar ook met het gratis Google Picasa kan je je favoriete foto’s in een filmpje gieten, dat je vervolgens op dvd kan branden.