Een 19-inch lcd-scherm bevat al snel meer dan een miljoen pixels. Toch hoeft er maar eentje de geest van te laten en het lijkt alsof je er niet meer naast kan kijken. Met Undead Pixel hoeft je nog niet te wanhopen.

Zelfs al valt je toestel nog onder garantie, één of twee dode pixels zijn vaak niet genoeg om daar gebruik van te maken. De meeste fabrikanten vervangen een toestel pas als een bepaald percentage van de pixels het niet meer doet. Toch moet je de moed nog niet opgeven.

[download_file]
Eerst en vooral willen we één zaak verduidelijken: Undead Pixel heeft een wat ongelukkig gekozen naam. Het brengt pixels niet terug uit het dodenrijk. Wat het wel doet, is geblokkeerde pixels lospeuteren. Er is namelijk een verschil tussen dode en geblokkeerde pixels. Een pixel die dood lijkt, kan gewoon zijn blijven steken in een bepaalde kleur.

Undead Pixel lokaliseert kapotte pixels, net zoals Dead Pixel Tester dat doet, maar laat ze vervolgens razendsnelle veranderingen uitvoeren. De kans bestaat dat geblokkeerde pixels op die manier na enkele uren opnieuw ‘losschieten’.

Windows Vista/XP/2000 met .NET Framework v2

External links

Undead Pixel