Computerfabrikant Lenovo roept wereldwijd zo’n 208.000 batterijen voor ThinkPad-laptops terug, naar aanleiding van “vijf incidenten”. Een klap tegen de hoek van de laptop, terwijl de batterij is geïnstalleerd, kan leiden tot oververhitting en brand.

Het betreft 9-cell lithium-ionbatterijen met serienummer FRU P/N 92P1131 van Sanyo Electric. Ze zijn tussen november 2005 en februari 2007 afzonderlijk of in combinatie met nieuwe laptops verkocht. De batterijen zijn gefabriceerd voor de volgende ThinkPad-notebookmodellen: R60, R60e, T60, T60p, Z60m, Z61e, Z61m en Z61p.

Volgens producent Sanyo Electric zit het probleem niet in de batterijcellen zelf. De Amerikaanse Commissie voor Veiligheid van Consumentenproducten (CPSC) beaamt dat. Lenovo biedt gratis vervanging aan. Tot die tijd raadt het bedrijf klanten aan om vooral heel voorzichtig om te gaan met hun laptops en de batterijen te verwijderen bij vervoer of andersoortig ‘risicovol’ gebruik.

In september vorig jaar riep Lenovo ook al batterijen voor de ThinkPads terug; het ging om 526.000 Sony lithium-ionbatterijen. Andere computerproducenten die de Sony-batterijen terughaalden, waren onder meer Apple, Dell, Hitachi, Fujitsuen en Toshiba. Vanwege een productiefout konden de batterijen oververhitten en zelfs brand veroorzaken.

External links

Lenovo

External links

Sanyo Electric

External links

CPSC