Van Al Gore heb je het misschien al gehoord: de aarde warmt op. Met LocalCooling kan je ervoor zorgen dat je pc niet nodeloos elektriciteit gebruikt. Op die manier draag je een steentje bij tot het terugdringen van de CO2-uitstoot die verantwoordelijk is voor de opwarming van de atmosfeer.

Local Cooling is een handig programma waarmee je in een handomdraai de energie-instellingen van je pc kan aanpassen. Met een schuifbalk stel je in hoe lang het duurt voor het scherm zichzelf uitschakelt, harde schijven stoppen met draaien en wanneer de pc zichzelf in slaap moet wiegen.

[download_file]
Het is mogelijk dat de pc bij een langere periode van niet-gebruik zichzelf volledig uitschakelt. Vind je dat allemaal te technisch, dan kan je ook gewoon kiezen voor een meer of minder zuinig verbruiksscenario.

Er zijn twee aspecten die LocalCooling leuker maken dan de saaie energie-instellingen in Windows. Ten eerste schat het programma aan de hand van de aanwezige hardware hoeveel uw pc verbruikt. Op basis daarvan kan LocalCooling een raming maken van het energieverbruik en de nodige instellingen voorstellen.

Om het helemaal duidelijk te maken, vertaalt LocalCooling het minderverbruik in kilowatts in termen van het aantal uitgespaarde bomen en liters olie.

Bovendien kan je ook een account aanmaken en je statistieken doorsturen naar de makers van LocalCooling. Op de website staat een rangschikking waarmee gebruikers om ter zuinigst geklasseerd staan.

Volgens de makers is LocalCooling enkel geschikt voor Windows XP. We kregen het programma echter probleemloos aan de praat met Windows Vista.

Windows XP/Vista

External links

LocalCooling