Om te voorkomen dat je ontwerp volledig anders afgedrukt wordt dan je had verwacht, is het nuttig om de instellingen van je printer eens te bekijken.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Na al het harde labeur zou het jammer zijn om je mooie ontwerp de mist te zien ingaan omdat het niet netjes afgedrukt is. Voor je de printopdracht geeft, wandel je best even door de optiemogelijkheden die je printer biedt. Kies in het programma van het ontwerp voor BESTAND en selecteer vervolgens AFDRUKKEN.

Is je printer correct ge├»nstalleerd, dan kan je de EIGENSCHAPPEN van de printopdracht helemaal naar wens aanpassen. Het is belangrijk om na te gaan of je papier goed geori├źnteerd is (staand of liggend), of je de juiste kleurenmodus ingesteld hebt, en of je aangegeven hebt welke papiersoort je gebruikt.

Een printer reageert immers anders op verschillende papiersoorten: gewoon, transparant, fotopapier, zware papiersoorten, en ga zo maar door. De hoeveelheid inkt die je aan de afdruk wil besteden, kan eveneens ingesteld worden. Staat alles goed ingesteld, bevestig de printopdracht dan met OK of AFDRUKKEN. Enveloppen voer je handmatig in. Zorg ervoor dat de naam en het adres van de ontvanger op de voorzijde geprint worden voor je het printcommando bevestigt.