Een stamboom van je familie maken vergt erg veel tijd en moeite. Waarom zou je je familie niet gewoon laten meewerken aan je projectje? Op de site van Geni kan dat perfect. Geni is een typische web 2.0-site waar je door samen te werken met andere mensen tot grootse dingen kan komen.

Je kan ook meteen beginnen met het samenstellen van je stamboom. Geef gewoon even je naam en e-mailadres op (zodat je projectje bewaard kan worden), en je kan meteen de namen van je ouders ingeven. Door op de pijltjes naast een naam te klikken, kan je heel snel broers, zussen, zonen en dochters toevoegen.

In- of uitzoomen doe je met de schuifbalk aan de linkerkant, en door je stamboom bewegen doe je door ergens op de grijze achtergrond te klikken, je muisknop ingedrukt te houden en te slepen.

Op zich zou je het daar bij kunnen laten, maar Geni kan nog veel meer. Zo kan je voor iedereen een fotootje uploaden, en kan je gedetailleerde gegevens ingeven. En dat beperkt zich niet tot een geboortedatum en een woonplaats, maar je kan ook hobby’s, een biografie, een cv en zelfs oog- en haarkleur aan het systeem toevoegen.

Als je dan ook nog eens een e-mailadres aan die persoon verbindt, kan je hem of haar meteen ook uitnodigen om zelf aan de slag te gaan met Geni, en zo mee te werken aan je stamboom.

En dat kan ver gaan, want als je bij iemand op ‘view tree’ klikt, wordt die persoon meteen centraal geplaatst en krijg je zijn of haar stamboom te zien. Als er genoeg mensen meewerken aan dit project, zou het wel eens kunnen dat de tagline van Geni (everyone’s related) écht blijkt te kloppen.

External links

Geni