Mijn dochter heeft MSN Messenger een hele tijd geleden geïnstalleerd. Nu woont ze hier niet meer, maar elke keer als ik verbinding maak met het internet, meldt Messenger aan en krijg ik berichten van haar vrienden. Hoe kan ik deze Messenger verwijderen?

Andy Perrett

Waarschijnlijk moet je niet eens in het Windows-register graven om je van Messenger te ontdoen. Het chattooltje komt in twee varianten.

Windows Messenger is standaard geïnstalleerd in Windows XP; MSN Messenger (met extra functies) kan je gratis downloaden op de site van Windows Live.

Je kan MSN Messenger verwijderen via START, CONFIGURATIESCHERM en SOFTWARE. Selecteer MSN MESSENGER en klik op de knop WIJZIGEN/VERWIJDEREN. Zie je MSN Messenger niet in die lijst staan? Dan is het waarschijnlijk Windows Messenger die je plaagt.

Kies dan aan de linkerkant van het Software-venster de optie WINDOWS-ONDERDELEN TOEVOEGEN OF VERWIJDEREN, en een nieuw venster springt tevoorschijn. Blader helemaal naar beneden en verwijder het vinkje voor Windows Messenger.

Druk op VOLTOOIEN en Windows Messenger wordt van je computer verwijderd!