Het beeldbewerkingprogramma Paint.NET biedt alle opties die de gemiddelde gebruiker zich maar kan wensen. Het is bovendien volledig gratis, al stellen de makers een donatie op prijs.

Het programma beschikt over een aantal geavanceerde mogelijkheden, zoals werken met laagjes (layers) en talloze effecten. Je kan in 3D roteren, er zijn noise-effecten en radial blur.
Nieuw in de vorige versie was dat minstens Service Pack 2 op XP-machines moet zijn geïnstalleerd. Ook werden diverse nieuwe beeldeffecten geïntroduceerd. Daarnaast leest en bewaart het programma de DPI-instellingen nu correct.

[download_file]
Paint.NET heeft verder een geïntegreerde updatefunctie, een bijzonder vlotte tool om lijnen en curves te tekenen en ondersteuning voor andere talen. Het programma kan overweg met bmp, gif, jpeg, tiff en tga. De interface is bijzonder overzichtelijk.

Paint.NET had tot voor kort één grote beperking: je kon maar één beeld tegelijk bewerken. In versie 3 kan je met meerdere documenten tegelijk werken. Daarnaast brengt de jongste versie nieuwe effecten, een betere toolbar en een geheel nieuwe interface. Ook worden je ‘geschiedenisbestanden’ gecomprimeerd om ruimte te besparen en heb je een merge down-commando om je laagjes samen te voegen.

Paint 3 vereist ook het .Net 2.0 Framework, dat je gratis bij Microsoft kan downloaden.
Windows XP/Windows 2000/Server 2003/Vista

External links

Paint.Net