Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Een codec (een afkorting van compressor-decompressor) is nodig om audio- en videobestanden te kunnen afspelen. De wildgroei aan formaten maakt het er niet makkelijker op om de juiste codec op het spoor te komen. In dit pakketje zijn gelukkig alle gangbare – en vele minder gangbare – codecs verzameld. K-Lite Codec Pack neemt je zo een hoop werk uit handen.

K-Lite bestaat in verschillende uitvoeringen: Standard (een lichte versie), Full (de versie die wij hier aanbieden) en een uitgebreide Mega Pack van 30 MB. De Full-uitvoering bevat alle gangbare codecs, zonder overbodige mediaspelers; de Mega-variant biedt ook Real en QuickTime Alternative aan.

[download_file]
K-Lite vraagt eerst of je de aanwezige videocodecs wil verwijderen. Dat is niet noodzakelijk, maar als je conflicten met oudere codec-versies wil voorkomen, is deze actie aan te raden.

K-Lite Codec Full bevat vrijwel alles wat je nodig hebtt om video en audio af te spelen. Naast Media Player Classic bevat het pakket alle DivX-codecs tot 6.4.0.51, DivX, XviD 1.1.2, On2 VP6 en VP7, Intel Indeo, AC3, AAC, Monkey’s Audio, FLAC, Ogg Vorbis en nog veel meer. Overigens kan je ervoor kiezen om alleen de door jou gewenste codecs en applicaties te installeren.
Windows 95/98/2000/XP

External links

Codec Guide