Bill Gates, de oprichter van Microsoft, gaf gisteren op Times Square in New York het startschot voor de lancering van Vista. Het nieuwe besturingssysteem zou de ervaring van de computergebruikers naar een nieuwe dimensie moeten tillen, iets wat van Windows 95 ook gezegd werd. Voor een overzicht van de verschillende functies kan je hier terecht.

In tegenstelling tot Windows 95 stelt Vista relatief hoge eisen. Volgens een onderzoeksbureau zou amper 15% van alle computers die nu gebruikt worden, technisch in staat zijn om Vista te draaien.

Bovendien is het behoorlijk prijzig en zijn er hier en daar nog wat compatibiliteitsproblemen met hard- en software. Een stormloop op de winkels behoort dus niet meteen tot de verwachtingen.

Om de lancering in de verf te zetten werd in ons land het Atomium afgehuurd. In elke bol zullen de verschillende toepassingen en mogelijkheden gedemonstreerd worden aan een select publiek.

Vanavond wordt het monument dan gekleed in de bekende Windowskleuren en het geheel wordt afgesloten met een concert van Praga Khan. Dat concert zal live worden uitgezonden op het internet.

Als je zelf de stap naar Vista wil zetten, volg dan zeker onze workshopreeks die in het huidige nummer van start gaat.

External links

De officiële website van Windows Vista

External links

Vista Upgrade Advisor