Kodak is geen onbekende in de wereld van compactcamera’s. Wie snel wat foto’s wil maken met een handig en klein toestelletje, kan misschien de nieuwe C653 en V803 overwegen, de twee nieuwste telgen in het Kodak EasyShare-geslacht.

De Kodak EasyShare V803 is een 8-megapixelcamera die in een knap vormgegeven jasje zit. De foto’s die je met dit kleine toestelletje maakt, zijn van uitstekende kwaliteit dankzij de speciale Kodak-kleurtechnologie. En met de zogeheten anti-blur modus wordt het nog een pak moeilijker om slechte, onscherpe beelden te schieten.

De menu’s zouden zeer intuïtief, en opvallend is ook de functie ‘Favorieten’, waardoor je je lievelingsfoto’s meteen uit het geheugen opdiept. De Kodak V803 is verkrijgbaar in 8 kleuren, kost 199 en is te koop vanaf midden februari.

De tweede nieuwe boorling werd C653 gedoopt, en is net iets minder krachtig dan de V803. Maar de 6,1-megapixelsensor is voor de meeste compactcamgebruikers ruimschoots voldoende om hoogkwalitatieve foto’s te maken.

Met de C653 hoef je ook niet in de menu’s allerlei aanpassingen te te doen aan de instellingen, want het toestel heeft niet minder dan 20 scène-presets waaruit je kan kiezen.

De Kodak EasyShare C653 is ook iets goedkoper dan de V803 en gaat over de toonbank voor 129 euro. Beide toestellen werken met SD-geheugenkaartjes om foto’s op te bewaren.