Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Als je je gedachten wil ordenen, of met enkele collega’s aan het brainstormen slaat, kan je beroep doen op de traditionele pen en papier, of je kan je toevlucht nemen tot mindmapping-software. Maar nu kan je ook terecht bij bubbl.us, een online applicatie die dat gratis voor je doet.

Op de beginpagina van bubbl.us steek je meteen van wal steken door op ‘Start’ te klikken. Je komt dan terecht in een werkvlak waar je 1 vakje ziet (‘bubble‘, om de juiste terminologie te gebruiken).

Daar vul je je eerste kernwoord in, en vanaf dan ben je vertrokken. Als je een nevengeschikt item wil maken, druk je op de TAB-toets; wil je het volgende item ondergeschikt maken, druk je op ENTER.

Je kan bubbles makkelijk verslepen of verwijderen. Bij dat laatste heb je zelfs 3 seconden bedenktijd voor je bubble ontploft. Ook printen is supermakkelijk: je selecteert links bovenaan ‘Set Print Area’ en sleept het vak over het gedeelte dat je wil afdrukken, terwijl de verhoudingen van een A4-afdruk gerespecteerd blijven.

Wil je een volgende keer verderwerken aan je project, dan kan je een account maken en je hersenspinsel bewaren. Een account maken duurt ongeveer 5 seconden. Helemaal rechts bovenaan klik je op Create Account, je vult even wat gegevens in, en je kan meteen weer verderwerken.

De makers van de site laten weten dat hun online applicatie nog in volle ontwikkeling is en dat de mogelijkheden nog verder zullen uitgebreid worden, maar dat neemt niet weg dat deze typische web 2.0-site nu al goed doet wat er van verwacht wordt.