Hoewel er sinds de eerste versies van Real/RealOne Player wel iets is verbeterd, blijft het product van RealNetworks een zwaar pakket. Er is gelukkig een alternatief: Real Alternative.

Hoewel er sinds de eerste versies van Real/RealOne Player wel wat is verbeterd, blijft het product van RealNetworks een flink pakket. Er is gelukkig een alternatief: Real Alternative.

Tijdens het installeren van RealPlayer moet je goed opletten welke rechten de speler krijgt. Het pakket is groot en bevat allerlei feedbackfuncties die niet iedereen prettig vindt. Real Alternative is een speler zonder al deze ballast.

[download_file]
Je kan tijdens de installatie ook aangeven of je een plugin voor Opera, Mozilla, Firefox, Internet Explorer of Netscape wil installeren. Daarmee is het mogelijk om videobestanden direct in het browservenster af te spelen. Anders gebeurt dat in de bijgeleverde mini-Mediaspeler Classic. Net zoals bij Quicktime Alternative.

Versie 1.25 introduceert opnieuw enkele nieuwe codecs en maakt gebruik van de jongste versie van Mediaspeler Classic. De browserplugin is bijgewerkt tot versie 6.0.12.1741. Het pakket bevat verder enkele bugfixes.

Alleen streaming-bestanden (.smi en .smil) en Realmedia ingekapseld in websites worden niet volledig ondersteund.

External links

CodecGuide