Een van de grootste vervuilingen voor een pc is vreemd genoeg het installeren van nieuwe software. Hoe meer software er aanwezig is, hoe groter de kans op conflicten en hoe trager de pc na verloop van tijd zal worden. Zeker wie om de haverklap gratis probeersoftware downloadt, loopt veel kans om tegen problemen aan te lopen.

Software die je niet of nauwelijks gebruikt, verwijder je dan ook best. En dat doe je niet door de gelijknamige map naar de prullenbak te verslepen, maar wel via het onderdeel SOFTWARE in het CONFIGURATIESCHERM van Windows XP. Hier vind je een lijst met alle geïnstalleerde softwarepakketten.

Door rechtsboven in het afrolvenster te kiezen voor SORTEREN OP: GEBRUIK worden de programma’s die je het minst gebruikt bij elkaar gezet. Klik op de programmatitel die je wil deïnstalleren en kies voor de knop VERWIJDEREN. De deïnstallatiewizard komt in actie en gooit het programma volledig van je harde schijf. In sommige gevallen moet je de pc nog wel opnieuw opstarten om de procedure te voltooien