Vandaag lanceerde Opera Software de nieuwste versie van z’n gratis webbrowser. Opera 9.1 is voorzien van Fraud Protection, om surfen voortaan nog veiliger te maken.

Fraud Protection detecteert meteen of je al dan niet op een phishing-site bent terechtgekomen. Phishing is een vorm van online fraude waarbij een bekende webstek, bijvoorbeeld die van je bank, wordt nagemaakt. Als je inlogt op die nepsite, worden je gegevens doorgespeeld aan de makers. Zij kunnen die gegevens dan misbruiken. Daarom is het uiteraard zeer belangrijk dat je meteen verwittigd wordt als je op zo’n nepsite terechtkomt.

Om deze real-time waarschuwing mogelijk te maken, werkte Opera samen met GeoTrust, de grootste leverancier van online veiligheidscertificaten, en met Phishtank. Dat is een online gemeenschap met een databank van phishingsites, die up-to-date wordt gehouden door de gebruikers.

Cybercriminelen zijn erg actief tijdens de eindejaarsperiode, omdat meer mensen dan online aankopen doen en makkelijker naar phishingsites te lokken zijn. Wil je dus nog enkele kadootjes online bestellen, dan zorgt Opera 9.1 alvast dat je dat op de juiste plek doet. Meer informatie over het Fraud Protection systeem vind je op www.opera.com/security.

External links

Opera

External links

Phishtank