Als cd-ripper en audio-converter onderscheidt AV MP3 Player-Morpher Basic zich van de concurrentie door ook een flink aantal audio-effecten aan te bieden.

Zo kan je bepaalde frequenties wegfilteren uit de muziek. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een teveel aan bastonen verwijderen of schelle tonen zachter maken. Ook het geluidsniveau is op te krikken. Deze twee opties samen kunnen live-opnames een stuk aangenamer laten klinken.

[download_file]
De software biedt ook minder voor de hand liggende mogelijkheden, zoals het veranderen van het tempo zonder dat de toonhoogte mee verandert, of het toevoegen van 3D-geluidseffecten. Deze functies komen van pas bij het toevoegen van geluid bij (digitale) film, al kan je hiervoor wellicht beter een gespecialiseerde oplossing gebruiken.

De interface is zeer fraai van uiterlijk en het programma laat zich makkelijk bedienen, al zal het wel even duren voordat je alle mogelijkheden blindelings weet te vinden. Alle gangbare audioformaten (waaronder mp3, wma en wav) worden ondersteund.

De software is gratis. Maar om alle functies te kunnen gebruiken, moet je je wel (gratis) bij de makers registreren, waarna je af en toe aanbiedingen in je mailbox kan verwachten. Versie 3.0.18 bevat een aantal bugfixes, dus ook voor huidige gebruikers is deze update aan te raden.

Taal: Engels
OS: Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

External links

Avnex