BitComet is een gratis p2p-programma waarmee je bestanden kan zoeken en downloaden, favoriete sites kan bewaren als bookmarks en met andere gebruikers kan chatten.

Versie 0.74 heeft een bugfix voor een vervelende fout uit de vorige editie, waardoor bestanden soms net niet helemaal werden gedownload. Verder is er – net als bij de vorige update – een aantal bugfixes voor de gebruikersinterface. Op de site van BitComet vind je een overzicht van alle verbeteringen.

[download_file]
De werking van BitComet is onveranderd. Aan de linkerkant van de uit drie panelen bestaande interface kan je kiezen uit een lange lijst webpagina’s waarop bestanden zijn te vinden. Verschillende sites bieden verschillende bestandssoorten aan. Om wat voor bestand het gaat, is doorgaans te zien aan de naam.

Wanneer je een bestand selecteert dat je wil downloaden, wordt er eerst een zogeheten torrent-bestand op je bureaublad gezet. Dit moet je dan openen in BitComet. Het programma selecteert vervolgens p2p-gebruikers die het bestand dat je wil aanbieden, en begint dan te downloaden. De snelheid neemt toe naarmate BitComet uit meerdere bronnen kan putten. Het aanbod is groot en zeer gevarieerd.

BitComet biedt verder de mogelijkheid te chatten met andere gebruikers, ondersteunt RSS-feeds, heeft een optie om downloadstatistieken bij te houden en stelt je in staat om je favoriete sites te bewaren als bookmarks.

Het programma start aanvankelijk op in het Engels, maar in het menu OPTIONS kan je bij LANGUAGE de optie DUTCH aanstippen om alles netjes in het Nederlands te kunnen lezen.

Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

External links

BitComet