Op wat visuele knipogen richting Vista na, heeft Vista Start Menu 2.0 bèta maar weinig te maken met de nieuwe Windows-versie. Voor het overige klopt de naam, want het is wel een interessant alternatief voor het startmenu.

Na het aanbrengen van Vista Start Menu (VSM) wordt het startmenu van Windows XP vervangen door een nieuw en groter exemplaar. Esthetisch lijkt VSM inderdaad op het nieuwe menu van Windows Vista, maar op functioneel vlak zijn er wat verschillen. Het invulformulier onderaan werkt bijvoorbeeld niet zoals bij Windows Vista, maar is een snelle manier om programma’s op te starten of een bestand te zoeken.

[download_file]
VSM toont in één oogopslag meteen alle geïnstalleerde programma’s, wat voor sommige mensen overweldigend zal overkomen. In dat geval kan je met een plus- of min-icoon vlot het aantal gepresenteerde toepassingen aanpassen. Er is ook een mooi ogend scroll-effect bij het doorzoeken van een grote collectie programma’s en een tabblad om de inhoud van het snelstartmenu te bekijken.

Dit is de gratis versie van Vista Start Menu. Er is ook een betalende uitvoering met enkele extraatjes.

Windows 2000/XP

External links

OrdinarySoft