PC Com is even simpel als handig. Het bestaat uit een klein zoekbalkje. Daarin typ je de naam van een programma of bestand, en de tool zal het voor je vinden. Een simpele muisklik en het wordt geopend. De tool vult zoekwoorden automatisch aan; je hoeft dus niet elke keer de hele naam van een bestand of programma in te vullen.

Bij de installatie laat het programma je het uiterlijk van het balkje kiezen. Daarna wordt je systeem gescand op alle aanwezige programma’s en bestanden. Lang duurt dit niet. PC Com draait op de achtergrond, en kan met een eenvoudige toetsencombinatie (die je zelf kan kiezen) worden opgeroepen.

[download_file]
Mocht PC Com een programma niet kunnen vinden, dan is er nog geen man overboord. Je kan het dan alsnog handmatig aan de tool toevoegen. Op die manier zijn niet alleen bestanden en programma’s in te voeren, maar ook complexe, veel voorkomende handelingen. Die kan je dan voortaan via PC Com eenvoudig herhalen.

Versie 8 is een redelijk uitgebreide update, met diverse bugfixes en verbeteringen. Zo kunnen in deze versie sneltoetsen worden ingesteld voor het bedienen van iTunes en WinAmp. Ook is het mogelijk een sneltoets te maken voor de schermgrootte, zodat je programma’s eenvoudig in een kleiner venster kan tonen. Een overzicht van alle vernieuwingen kan je op deze (Engelstalige) site vinden.
Windows 98/Me/NT/2000/XP

External links

PC Com