Met FastStone Capture kan je in een handomdraai een screenshot van (een deel van) je beeldscherm maken. Je kan deze afbeelding vervolgens bewerken, opslaan of per mail versturen.

Na de installatie verschijnt er een simpele toolbar op je scherm. In de toolbar kan je selecteren of je een screenshot wilt maken van het volledige scherm, het actieve venster, of een deel van het scherm (dat je dan handmatig kan aangeven).

[download_file]
Handig is de optie om een screenshot te maken van een webpagina die te groot is voor je beeldscherm; je krijgt dan in één keer de hele site te zien, inclusief het deel dat onder de scrollknop verborgen was.

Alle opties zijn ook met een toetscombinatie op te roepen. Je kan die combinaties zelf instellen in het menu SETTINGS. Hier kan je ook selecteren of je wil dat na een gemaakt screenshot de eenvoudige editor wordt geopend om het beeld te bewerken (bijvoorbeeld om tekst toe te voegen). Je kan ook aanduiden dat het gemaakte beeld naar het klembord gaat, als bestand bewaard wordt, of direct naar de printer gestuurd wordt.

Ten slotte bevat FastStone Capture ook nog een vergrootglas om op delen van het scherm in te zoomen, en een ‘color picker’ waarmee je de RGB-kleurwaardes van elke kleur op je scherm kan achterhalen.
Windows (alle versies)

External links

FastStone