Wil je meer of juist minder witruimte in je Word-document? Het kan allemaal. Door je interlinies goed in te stelle,n laat je woorden, alinea's of paragrafen uit de tekst springen.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Soms gebeurt het dat je voor een bepaalde alinea een andere interlinie wil. Of anders gezegd: soms wil je meer of minder witruimte tussen de regels. In Word heb je dat in een knip voor elkaar!

Ga naar het menu OPMAAK, en kies ALINEA. Op het tabblad INSPRINGINGEN EN AFSTAND kan je dan de nodige instellingen doen. In het veld REGELAFSTAND kan je bijvoorbeeld één, anderhalve of twee (of meerdere) tussenregels selecteren, maar je kan ook met een exact aantal punten werken. Bovendien kan je aangeven wat de afstand tussen de vorige (VOOR) en de volgende (NA) alinea hoort te zijn.

Gebruik je deze interlinie vaker voor bepaalde alinea’s, dan breng je die instellingen natuurlijk beter onder in een opmaakprofiel: in het venster NIEUW OPMAAKPROFIEL kies je voor ALINEA, en maak je gebruik van de knop OPMAAK voor het fijnere afstelwerk.