Apple heeft met de introductie van films het woordje ‘Music’ laten vallen in zijn online winkel. De iTunes Store is geoptimaliseerd voor deze nieuwe versie van iTunes, die vooral een leuke manier biedt om door de bibliotheek te bladeren.

Na een installatie waaraan geen eind lijkt te komen, toont iTunes 7 als een opgeruimde muziekspeler waarbij Apple subtiel aan de vormgeving heeft gesleuteld.

[download_file]
Klik vooral eens naar Cover Flow, een alternatieve manier om nummers door te nemen. Bij het opstarten vraagt iTunes of het alle albumhoezen moet ophalen die het aan je muziek kan koppelen. Er waren helaas veel nummers in onze bibliotheek die geen hoesje kregen.

Cover Flow was een losstaand programma, maar Apple kocht onlangs de software en alle intellectuele eigendommen, om het vervolgens in iTunes 7 te integreren.

Ook nieuw in iTunes is ‘aaneensluitend afspelen’, waarbij de irritante pauze tussen nummers verdwijnt als dat nooit de bedoeling was, zoals bij mix-cd’s of sommige klassieke werken. Sony’s Sonic Stage zal in iTunes zijn meerdere moeten erkennen, maar bood deze optie al jaren.

Films zijn pas volgend jaar voor Europese consumenten beschikbaar. Filmdownloads en compatibiliteit met nieuwe iPods zijn eigenlijk de belangrijkste reden voor de komst van iTunes 7.

Cover Flow, de mogelijkheid om meerdere bibliotheken te beheren en de diverse kleine visuele wijzigingen zijn voldoende redenen voor een upgrade.

Windows 2000 of XP, Mac OS X versie 10.2.8 of hoger

External links

Apple iTunes