Microsoft sleutelt al een tijdje aan een pakket dat gelijktijdig Adobe Dreamweaver en Photoshop naar de kroon moet steken. Maakt Microsoft die beloftes waar? Ontdek het zelf, door aan de slag te gaan met een eerste bèta van Microsoft Expression Web. Spijtig genoeg betreft het hier enkel een test van Expression Web Designer, die je min of meer kan beschouwen als de opvolger van FrontPage.

Expression Web Designer belooft alle gereedschap te bieden die een webontwikkelaar nodig kan hebben. Het kan gebruikt worden voor het bouwen van dynamische sites met XHTML en CSS 2.1 die vertrouwen op ASP.NET 2.0.

[download_file]
Dat zijn veel technische termen, maar zoals de naam ‘Designer’ laat vermoeden draait het hier niet alleen om pure op code gebaseerde ontwikkeltools. In deze bèta kan je ook websites bouwen via een gebruiksvriendelijke WYSIWYG-interface. Wat niet wil zeggen dat je helemaal niet over technische kennis mag beschikken.

Aan deze bèta hangen wel enkele voorwaarden vast. Om te beginnen moet je je registreren om het te kunnen downloaden. Bovendien is de aanwezigheid van het .Net Framework 2.0 op je pc vereist, en moet u rekening houden met het feit dat deze testversie incompatibel is met bèta 1 van Office 2007.

Windows 2000/XP

External links

Microsoft Expression