Belarc Advisor maakt een momentopname van je computersysteem. Het programma geeft informatie over de aanwezige hardware (processor, moederbord, geheugen, harde schijven, …), gebruikersaccounts en geïnstalleerde software – inclusief licentiesleutels. Versie 7.2 toont ook informatie van de nieuwste besturingssystemen, processors en de laatste Microsoft Security Bulletins.

Het programma besteedt extra aandacht aan veiligheid. Zo geeft het een overzicht van al dan niet geïnstalleerde Windows Security Hotfixes. Bovendien berekent Belarc Advisor een CIS Benchmark Score voor je computer. De CIS Benchmark is een open standaard om het beveiligingsniveau van je pc te bepalen. De benchmark neemt onder meer het wachtwoordgebruik, de beveiligingsinstellingen, hotfixes en de gebruikersrechten onder de loep.

[download_file]
Alle data worden weergegeven in je webbrowser, zodat je de gegevens makkelijk kan afdrukken. Alle bekende browsers worden ondersteund, inclusief Internet Explorer, Netscape, Mozilla, Firefox en Opera. Bij de analyse worden geen gegevens doorgestuurd naar een webserver. Je kan al deze informatie dus jammer genoeg niet vergelijken op langere termijn.

Belarc Advisor is gratis voor persoonlijk gebruik. Bedrijven, overheden en non-profit organisaties worden doorverwezen naar de commerciële producten van Belarc.

External links

Belarc