Heb je kinderen die je soms op internet laat surfen? Dan is een programma als NetNanny misschien handig, zodat ze niet op bepaalde sites kunnen.

Maar als je geen zin hebt om daarvoor een extra programma te installeren, dan kan je ook de ingebouwde mogelijkheden van Internet Explorer gebruiken. Ga daarvoor naar EXTRA, INTERNET-OPTIES, INHOUD en klik onder INTERNET-RESTRICTIES op INSCHAKELEN. Ga naar de tab ALGEMEEN en vink GEBRUIKERS KUNNEN WEBSITES ZONDER RESTRICTIES BEKIJKEN aan.

Klik op OK en geef een wachtwoord in. Surfen naar gewone websites als Google of CNN zal geen problemen opleveren. Surf je echter naar een site als www.playboy.com, dan krijg je een melding te zien wat er zich mogelijk op die site bevindt (NAAKT, EXPLICIET TAALGEBRUIK, enzovoort).

Je kan dan enkel verder gaan als je het wachtwoord ingeeft. Let wel op: dit systeem maakt gebruik van RSACi/ICRA. Websites kiezen zelf of ze hieraan meedoen, en bepalen ook zelf het restrictieniveau. Sommige dubieuze sites kunnen dus nog altijd bezocht worden.