Wie iTunes een te zwaar programma vindt en toch muziek op zijn iPod wil zetten, kan een aantal alternatieve programma's gebruiken. Zoals YamiPod, dat je zelfs vanaf je iPod kan opstarten.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Wie iTunes een te zwaar programma vindt en toch muziek op zijn iPod wil zetten, kan een aantal alternatieve programma’s gebruiken. Zoals YamiPod, dat je zelfs vanaf je iPod kan opstarten. YamiPod is verpakt in één uitvoerbaar bestand en hoeft zelfs niet geïnstalleerd te worden.

YamiPod is sober vormgegeven, maar biedt een aantal interessante functies. Om te beginnen is het toevoegen van muziekbestanden heel wat simpeler dan bij iTunes. Mp3’s hoeven niet eerst te worden toegevoegd aan een muziekbibliotheek op de pc, waarna ze naar de iPod worden gekopieerd. Bij YamiPod sleept je gewoon muziekbestanden naar het programma, waarna ze automatisch op de juiste plaats worden gezet.

[download_file]
Een nadeel is dat je geen in iTunes aangeschafte muziekbestanden op je iPod kan zetten: Daar staat tegenover dat je wel probleemloos mp3’s van de iPod naar de pc kopieert.

Nieuw in versie 0.99.5 is ondersteuning voor MPEG4-audio, vertalingen voor Farsi en Koreaans, en de mogelijkheid om titels van op de iPod gespeelde liedjes op Last.fm te laten zien.

Voor grote muziekcollecties is het verslepen misschien te omslachtig. In dat geval kan je ook een folder aanwijzen die YamiPod synchroniseert met de iPod. Een aantal functies is alleen voor een enkeling interessant of werkt uitsluitend op nieuwere iPods. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk songteksten toevoegen of rss-feeds downloaden. YamiPod is beschikbaar voor zowel Windows, Mac OS X als Linux.

Windows 98/ME2000/XP

External links

YamiPod