Een nieuw Word-document ziet er bij jou wellicht ook maagdelijk wit uit, maar zo’n document vertrekt telkens met een standaard lettertype en bladspiegel. Die wijsheid haalt Word namelijk uit het sjabloon normal.dot, dat automatisch mee opgestart wordt.

Heb je dat liever anders, dan hoef je in het configuratievenster bij OPMAAK, LETTERTYPE en/of bij BESTAND, PAGINA-INSTELLING maar de knop STANDAARD in te drukken. Maar je kan natuurlijk ook van een totaal ander sjabloon vertrekken. Ga daarvoor naar het menu BESTAND en kies NIEUW. In het taakvenster kan je nu onder meer putten uit ALGEMENE SJABLONEN, maar net zo goed uit SJABLONEN OP MICROSOFT.COM – indien je tenminste over een actieve internetverbinding beschikt.

Die link brengt je namelijk naar http:/office.microsoft.com/nl-nl/templates, waar je uit een reeks gratis sjablonen kan kiezen (met thema’s als agenda’s, briefpapier, opleiding, …). Je moet het gewenste sjabloon dan maar aanklikken, en even nadat je op de knoppen NU DOWNLOADEN en AKKOORD hebt gedrukt, kan je er al mee aan de slag in Word.