DShutdown is een programmaatje om je pc op een bepaald tijdstip af te sluiten. Maar het kan nog veel meer: zo kan je pc’s van op afstand uitschakelen, vlak voor het uitschakelen een applicatie uitvoeren (bijvoorbeeld een back-uptool), of op een bepaald moment de internetverbinding dichtschroeven.

DShutdown bestaat uit een venster met een overzicht van alle opties. Het geheel is een beetje druk vormgegeven, maar het blijft bruikbaar. De meeste functies zijn voor de handliggend. Shutdown Type bijvoorbeeld, laat je kiezen tussen slaapstand, stand-by, permanente uitschakeling of nog andere acties. Bij Timer bepaal je wanneer DShutdown in actie treedt.

[download_file]
Aan de rechterkant van de interface staan de meer gevorderde functies. Hier zie je een lijst van pc’s op een netwerk en kan je van op afstand geselecteerde machines afsluiten. Dit lukt wel alleen maar als op het doelsysteem DShutdown of een (meegeleverd) clientprogramma draait. Handig is dat de client op moderne Windows-versies als service kan draaien, dus ook aanspreekbaar is als er geen gebruiker is ingelogd.

Windows 98/Me/NT/2000/XP

External links

Altervista