Het is een goed idee om af en toe het Windows-register op te schonen, zodat je computer niet volloopt met onnodige bestanden en vertraagt. Free Registry Cleaner is een eenvoudige tool voor die taak.

Bij het opstarten wordt om een registratiecode gevraagd, maar Free Register Cleaner is geheel gratis; wanneer je op ‘Skip’ klikt, wordt de applicatie gewoon geopend.

[download_file]
Met een druk op de knop begint het programma het register van uw computer te scannen. Dit gaat behoorlijk snel. Vervolgens kan je de gevonden fouten ‘repareren’, wat betekent dat gevonden bestandjes die aan geen enkel programma meer gekoppeld zijn (restmateriaal van eerder verwijderde applicaties) worden weggegooid.

Overbodige shortcuts, dll’s, helpbestandjes; ze zijn allemaal eenvoudig te verwijderen. Mocht in de lijst een bestand voorkomen dat je wil behouden, dan kan je dat simpelweg aangeven door het vinkje voor het bestand te verwijderen.

Blijkt na het verwijderen van registerbestanden een programma niet meer goed te functioneren, dan kan je de bestanden altijd nog door Free Register Cleaner laten herstellen.
Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

External links

Eusing Software