Na de vele bèta-uitvoeringen verschijnt er eindelijk een finale en afgewerkte versie van Azureus. Voor wie dit BitTorrent-programma niet kent, is het meteen een uitstekende gelegenheid om een proefritje te maken. Het is vooral een aanrader voor mensen die een BitTorrent-client zoeken met heel wat bijkomende mogelijkheden.

[download_file]
In het verleden werd Azureus af en toe bekritiseerd omdat het zoveel systeemresources in beslag nam. In deze nieuwe versie zou dat probleem minder vaak moeten optreden. Niettemin blijft deze BitTorrent-client in Java heel wat ‘zwaarder’ dan alternatieve programma’s als µTorrent of het originele BitTorrent.

Daar staat tegenover dat Azureus dankzij zijn plug-inarchitectuur veel meer mogelijkheden kent én gemakkelijk geüpdatet kan worden. Zo vinden wij de uPnP-functionaliteit om in te haken op de router zeer nuttig. Azureus is ook beschikbaar voor Mac OS X en Linux. Je kan deze versies vinden via de link naar de site van het Azureus-project onder dit artikel. Windows-gebruikers volgen de downloadlink; die brengt je naar een pagina met downloadservers. Azureus is een Java-programma; je moet dus een Java-motor op je pc geïnstalleerd hebben. Meestal is die present, maar mocht dat niet het geval zijn, kan je de Java-motor bij Sun afhalen.

Windows 98/Me/2000/XP

External links

Azureus