Codecs (een afkorting van compressor-decompressor) zijn nodig om audo- en videobestanden te kunnen afspelen. De wildgroei aan formaten maakt het er niet makkelijker op om de juiste codec op het spoor te komen. In deze applicatie zijn gelukkig alle gangbare – en een hoop minder gangbare – codecs verzameld. K-Lite Codec Pack neemt je zo een hoop werk uit handen.

[download_file]
K-Lite bestaat in verschillende uitvoeringen: een lichte versie (Standard), Full (de versie die wij hier aanbieden) en een uitgebreide Mega Pack van 19 MB. De Full-uitvoering bevat alle gangbare codecs, zonder overbodige mediaspelers; de Mega-variant biedt ook Real en QuickTime Alternative aan.

K-Lite vraagt je eerst of je de aanwezige videocodecs wil verwijderen. Dat is niet per se noodzakelijk, maar als je conflicten met oudere codecversies wil voorkomen, is deze actie aan te raden.

K-Lite Codec Full bevat vrijwel alles wat je nodig hebt om video en audio af te spelen. Naast Media Player Classic bevat het pakket alle DivX-codecs tot 5.2.1, DivX ;), XviD 1.1.0, On2 VP6 en VP7, Intel Indeo, AC3, AAC, Monkey’s Audio, FLAC, Ogg Vorbis en nog veel meer. Overigens kan je ervoor kiezen om alleen de door jou gewenste codecs en applicaties te installeren.

K-Lite Codec Pack Full versie 2.75 bevat een aantal bugfixes en kleine updates.
Windows 98/Me/2000/XP

External links

K-Lite Codec Resource Site