Werk je met Outlook, dan kan je al je Outlook-folders snel exporteren naar een bestand. Als je problemen hebt, kan je dit bestand opnieuw importeren zodat je onmiddellijk weer aan de slag kan.

Klik op BESTAND en kies voor IMPORTEREN EN EXPORTEREN. In het nieuwe venstertje selecteer je de optie NAAR EEN BESTAND EXPORTEREN, waarna je op VOLGENDE klikt. Duid aan dat je EEN BESTAND MET PERSOONLIJKE MAPPEN (.PST) wil maken en druk nog eens op VOLGENDE. Nu kan je kiezen welke mappen en eventuele submappen je allemaal wil exporteren. Selecteer de mappen die je wil opnemen in de back-up, en ga via VOLGENDE naar het opgeven van de doellocatie. Klik op BLADEREN en ga met de Verkenner naar de plaats waar je de back-up wil opslaan. Geef je back-up een naam die je niet vergeet en druk op VOLTOOIEN om af te ronden.

Later kan je via dezelfde weg je gegevens terugzetten. Op de website www.microsoft.com/downloads kan je overigens gratis een nuttige handlanger voor Outlook downloaden. Het programma heet Personal Folder Backup en integreert zich naadloos in je Outlook.

Eens geïnstalleerd, kan je via BESTAND kiezen voor de optie BACKUP. Je krijgt dan een nieuw venster te zien waarin je alle opties voor de back-up van je Outlook-folders kan instellen. Zo kan je heel snel alles naar een bestand kopiëren. Personal Folder Backup herinnert je er ook aan wanneer het tijd is om de volgende back-up te nemen!